Inlegzolen

Een goede lichaamshouding begint bij je voeten! De werking van een inlegzool gaat namelijk verder dan alleen het ondersteunen van de voeten; het kan uitkomst bieden bij blessures aan de knieën, de heupen en zelfs de rug. Ook blessures aan de voeten zelf, zoals hielspoor, platvoeten of spreidvoeten, kunnen verholpen worden door het gebruik van inlegzolen. Inlegzolen kunnen de druk onder de voeten gelijk verdelen, waardoor het looppatroon verbeterd wordt. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

MATERIAAL EN KENMERKEN

De inlegzolen hebben elk hun specifieke kenmerken, hierdoor kun je gericht de juiste zool uitkiezen. Wil je extra comfort tijdens het wandelen, wil je beter presteren tijdens het sporten of heb je misschien vaak last van (te) warme voeten? Kijk bij de specificaties per zool en kies het juiste model!

Synthetisch materiaal

Sommige inlegzolen zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Deze zolen zorgen voor stabiliteit en ondersteuning tijdens het sporten of het wandelen. Mede door de comfortabele schokdemping zijn deze zolen zeer geschikt om mee te sporten!

EVA foam

Eén van de beste materialen als het gaat om schokdeming is EVA foam. Deze zolen zijn vaak ook voorzien van een laag memoryfoam, waardoor de zool zich snel aan zal passen naar uw voet. De zolen zijn licht van gewicht, ademend en ventilerend, ze zijn daardoor ideaal voor het hardlopen.

Latex – Katoen

Inlegzolen gemaakt van flexibele latex binnenzool maakt lopen op blote voeten in de schoenen een frisse en zachte ervaring. Het hoogwaardig katoen badstof kan perfect het vocht van de voeten absorberen, waardoor je droge en frisse voeten houdt. De zool is handwasbaar en moet na het dragen gelucht worden.

Thermo Plastisch Rubber

Enkele merken maken hun zolen van TPR, dit is een zacht en flexibel materiaal. Door het gebruik van gel in de inlegzolen, worden de schokken in de zwaarst belaste zones (hiel en voorvoet) opgevangen.

In ons assortiment vind je ook zolen in de vorm van hielkussens. Deze kunnen bovenop de bestaande zool gebruikt worden of als enkele zool.