Wielrenschoenen

Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Eigenschappen

Zowel de schoen als de zool van een wielrenschoen is zeer stevig, hierdoor is de speling minimaal en gaat er zo min mogelijk energie verloren. Dus: hoe stugger de zool, hoe harder je gaat! Er zijn wielrenschoenen met een zool van carbon, dit materiaal is wel heel stevig, maar weegt niet zoveel als een rubberen zool. Het lage gewicht werkt natuurlijk ook weer in jouw voordeel, want als je minder gewicht mee de berg op hoeft te nemen, kost dit minder energie!

SPD-SL kliksysteem

De wielrenschoenen zijn, in tegenstelling tot MTB schoenen, niet geschikt voor het SPD kliksysteem. Wielrenschoenen hebben een apart systeem, namelijk het SPD-SL kliksysteem! De racefiets schoenen moeten voorzien worden van een SPD-SL schoenplaatje (met een driepuntsverbinding) en in combinatie met de SPD-SL klikpedalen zal jouw kracht dan optimaal benut worden!

Waarom kiezen voor wielrenschoenen?

Als je van plan bent om op de racefiets te stappen, horen daar natuurlijk ook de juiste schoenen bij. Met normale sportschoenen kom je niet ver, je hebt namelijk speciale fietsschoenen nodig waardoor je de schoen met het kliksysteem kan vastzetten aan de pedalen. Binnen de fietsschoenen heb je de keuze uit wielrenschoenen en mountainbikeschoenen. Aan de hand van jouw fietsactiviteit kies je de juiste schoen er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen MTB-schoenen of wielrenschoenen.

De beste wielrenschoenen

De beste wielrenschoenen moeten beschikken over de goede eigenschappen zoals de pasvorm, type sluiting en de zool. Zowel de schoen zelf als de zool van een wielrenschoen is zeer stevig, hierdoor is de speling minimaal en gaat er zo min mogelijk energie verloren. Dus: hoe stugger de zool, hoe harder je gaat! Er zijn wielrenschoenen met een zool van carbon, dit materiaal is wel heel stevig, maar weegt niet zoveel als een rubberen zool. Het lage gewicht werkt natuurlijk ook weer in jouw voordeel, want als je minder gewicht aan je voet hebt hangen, kost dit minder energie! Ook zijn er verschillende soorten sluitingen van de schoenen, klittenband-, draad- en gespsluiting zijn de meest voorkomende. Waar een beginner sneller kiest voor een klittenbandsluiting zal iemand met wat meer ervaring sneller voor een draag- of gespsluiting gaan. Een klittenbandsluiting is vaak wat goedkoper en is makkelijk in gebruik, de andere twee sluitingen vergen iets meer aandacht maar daardoor zitten ze wel helemaal aangesloten aan jouw voet.

Welke maat wielrenschoenen heb ik nodig?

We raden je aan om je blote voet op te meten en aan de hand van het aantal centimeters de maattabel te raadplegen op de productpagina. Sommige merken hebben een wat smallere pasvorm en andere merken weer een bredere pasvorm, dit staat duidelijk aangegeven in de productomschrijving. De ideale wielrenschoen zit niet te strak en niet te ruim. Een te strakke schoen knelt namelijk af en een te ruime schoen kan juist zorgen voor irritaties en kun je minder kracht zetten op de pedalen.

Hoe werken wielrenschoenen?

De wielrenschoenen zijn, in tegenstelling tot mountainbikeschoenen, niet geschikt voor het SPD kliksysteem. Wielrenschoenen hebben een apart systeem, namelijk het SPD-SL kliksysteem! De racefiets schoenen moeten voorzien worden van een SPD-SL schoenplaatje (met een driepuntsverbinding) en in combinatie met de SPD-SL klikpedalen zal jouw kracht dan optimaal benut worden omdat je veel meer kracht kan zetten.