Tenten

Als je gaat kamperen of als je op reis gaat, is het natuurlijk wel zo fijn om een dak boven je hoofd te hebben! Een tent kun je gemakkelijk meenemen, snel opzetten en ook heel handig weer inpakken als je weer verder gaat. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Highlander-Juniper-4-Tent-2406041614
169,95
Highlander-Juniper-2-Tent-2405241322
129,95
Highlander-Birch-3-Tent-2406041614
139,95
Highlander-Birch-2-Tent-2406041614
129,95
Highlander-Juniper-3-Tent-2406041614
149,95
Sorteer op sort-descending

Welke tent heb je nodig?

Welke tent voor jou of jullie geschikt is, hangt van een aantal factoren af. Zo is het belangrijk om van tevoren o.a. te bedenken met hoeveel personen je erin wilt verblijven, hoeveel ruimte jullie nodig hebben en hoe gemakkelijk je de tent kunt opzetten en afbreken.

Aantal personen

Het is natuurlijk logisch dat je een grotere tent nodig hebt als je met z’n vieren op reis gaat dan dat je alleen op pad gaat. Daarnaast is het goed om te bedenken hoe groot jullie luchtbedden zijn, zodat iedereen zijn luchtbed gewoon plat neer kan leggen en er niet iemand met jouw luchtbed in z’n gezicht moet gaan slapen.

Ruimte

Hoeveel ruimte jullie nodig hebben is geheel afhankelijk van jullie eigen wensen. Vinden jullie het belangrijk dat iedereen een eigen slaapruimte heeft? Wil je in die ruimte ook nog je tas of koffer neerzetten? En moet er ook nog een leefruimte zijn waar je bijvoorbeeld een paar stoelen en een tafeltje neer kunt zetten?

Opzetten en afbreken

Als je slechts één of een paar dagen op een plek blijft, is het handig om een tent te hebben die je gemakkelijk op kunt zetten en ook snel weer af kunt breken. Een pop-uptent is in dat geval ideaal!

Ben je iets langer op dezelfde plek en heeft het opzetgemak iets minder prioriteit? Dan kun je kiezen voor een tent met gewone tentstokken. Deze tenten hebben als voordelen dat ze een stevige constructie hebben, waardoor ze tijdens verschillende weersomstandigheden gewoon overeind blijven staan en daarnaast bieden deze tenten vaak meer ruimte dan een pop-uptent.

Gewicht

Als je de tent veel mee moet sjouwen (bijvoorbeeld als je gaat backpacken), dan is het verstandig om goed te kijken naar het gewicht van de tent. Je wilt natuurlijk niet onnodig veel gewicht mee moeten nemen!

Tip

Een luifel biedt je de mogelijkheid om, ook als het regent, de tent te luchten.