Sup boards en bodyboards voor dames

Hoewel suppen en bodyboarden twee verschillende sporten zijn, hebben ze allebei wel wat aspecten van het surfen overgenomen. Zowel suppen als bodydboarden doe je namelijk op een board dat afgeleid is van het oorspronkelijke surfboard. Ga jij de golven trotseren op een bodyboard? Of maak je liever een tochtje op het supboard?

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Supboard

Suppen doe je natuurlijk op een supboard! Maar wat is suppen precies? SUP staat voor Stand Up Paddling, oftewel staand peddelen. Het supboard is lang en breed en biedt daardoor veel stabiliteit. Met behulp van een peddel kun je jezelf over het water laten glijden en kun je de mooiste plekjes bereiken!

Opblaasbaar supboard

Het klinkt misschien als een heel goedkoop supboard, toch is de kwaliteit van opblaasbare supboards door de jaren heen flink verbeterd! Hoewel je het misschien niet zou verwachten, is een opblaasbaar supboard namelijk enorm stevig! In het supboard zitten namelijk duizenden kabeltjes die alle kanten van het supboard met elkaar verbinden, waardoor er een ijzersterke constructie ontstaat. Een opblaasbaar supboard heeft veel voordelen, de allerbelangrijkste is misschien wel dat je het board heel gemakkelijk kunt vervoeren. Je kunt dus zelf een mooi plekje uitzoeken, daarheen rijden en ter plekke het supboard opblazen om een tochtje te maken. Maar je kunt het supboard dus ook heel eenvoudig meenemen op vakantie! Daarnaast is het supboard licht van gewicht, waardoor het ook niet erg is als je vanaf de auto of het vakantieadres een stukje moet lopen richting het water. Ook tijdens het suppen heeft een opblaasbaar supboard voordelen! Als je namelijk met een hard supboard ergens tegenaan vaart is de kans groot dat het supboard beschadigd is, terwijl het opblaasbare supboard deze klap “op kan vangen”.

Soorten supboards

Ondanks dat je het misschien niet zou verwachten, zijn er verschillende supboards verkrijgbaar voor verschillende doeleinden! Een allround supboard is bijvoorbeeld geschikt voor zowel rustige rivieren als golvende meertjes. Je kunt een allround supboard herkennen aan zijn ovale vorm, door zijn “ronde” neus is het supboard erg wendbaar en kun je het board ook op (kleine) golven goed onder controle houden. Vind je het suppen op vlakke slootjes en rivieren juist leuk? Dan is het touring supboard meer iets voor jou! Het touring supboard heeft een spitse neus en een platte achterkant, hierdoor glijd je heel gemakkelijk over het water heen en kun je hogere snelheden bereiken dan met het allround supboard. Kan het jou allemaal niet snel genoeg gaan en heb je al wat ervaring in het suppen? Dan kun je voor het race supboard gaan! Het race supboard is smaller dan de andere twee supboards, waardoor je minder stabiliteit hebt, maar wel meer snelheid kunt maken!

Bodyboard

Bodyboarden gaat er iets sneller aan toe dan suppen! Tijdens het bodyboarden lig je namelijk op je buik op een bodyboard en surf je, net als surfers, op de golven! En als je denkt dat je naar verre oorden moet om te bodyboarden heb je het mis, je kunt zelfs aan de Nederlandse kust al heel leuk bodyboarden!

Eigenschappen

Het bodyboard is een brede, maar korte plank. Als je het board op de grond neerzet, moet de bovenkant ongeveer tot je navel komen. Dan heb je de goede lengte te pakken! Het bodyboard is gemaakt van hydrodynamisch schuim, hierdoor heeft het een goed drijfvermogen en is het ook nog eens zeer sterk! De bovenzijde van het bodyboard is de kant waar je op ligt, deze kant moet dus voldoende grip bieden om er niet vanaf te glijden! De onderzijde van het board moet daarentegen juist glad en soepel zijn, deze kant glijdt namelijk door het water heen. Om je bodyboard niet kwijt te raken, zit er vaak ook een koort aan het board vast. Deze kun je om je pols bevestigen, waardoor je het board niet kwijt zult raken als het onverhoopt wegschiet.

Tip

Veel supboards worden geleverd als een complete set incl. peddels, opbergtas en pomp. Benieuwd naar wat er precies meegeleverd wordt? Lees dan goed de productomschrijving, hierin staat precies beschreven waar de set uit bestaat!

Ondertussen op het blog:
- Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
- Welke sup peddel heb ik nodig?
- Welke wetsuit moet ik kopen?