Sup boards en bodyboards heren

Op zoek naar een actieve hobby op het water en ben je dol op de zee? Dan is bodyboarden echt iets voor jou! Liever een actieve hobby op rustig water? Ga dan eens suppen! Beide sporten hebben iets weg van surfen, maar zijn toch nét een beetje anders.

Lees meer...

Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Supboard

Nog nooit van suppen gehoord? Dan geven we een korte uitleg! Suppen betekent Stand Up Paddling, oftewel: staand peddelen. Het enige wat je nodig hebt is een supboard en een peddel! En daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal handige accessoires, maar daarover later meer...

Verschillende supboards

Er zijn drie verschillende soorten supboards, namelijk het allround supboard, het touring supboard en het race supboard. Het allround supboard is niet alleen geschikt voor rustig water, maar ook voor de wateren met (kleine) golven! Je kunt het allround supboard herkennen aan zijn ovale vorm, hierdoor glijdt het board makkelijk over vlak water, maar is het board ook wendbaar genoeg om onder controle te houden op golvend water. Het touring supboard kun je herkennen aan zijn puntige neus en platte achterkant en is zeer geschikt om te gebruiken op vlak water. Een touring supboard is ideaal om lekker te genieten van de natuur, maar je kunt er ook hogere snelheden mee halen dan met het allround supboard. Als laatste het race supboard, deze is voor de gevorderde suppers! Het race supboard is namelijk lang en smal, heeft een spitse neus en een platte achterkant. Het race supboard is een stuk smaller dan de andere supboards en biedt daardoor minder stabiliteit.

Supaccessoires

Supboards worden vaak als complete set geleverd, dat wil zeggen mét alle benodigde accessoires die je nodig hebt tijdens het suppen! De belangrijkste accessoire bij het suppen is natuurlijk de peddel, zonder peddel kun je immers niet gaan suppen... Tenzij je heel erg van zwemmen houdt, is de enkelband ook een onmisbare accessoire! Mocht je onverwachts van je supboard af vallen, is de kans groot dat het board tientallen meters bij je vandaan drijft. Met het enkelkoord kun je dit voorkomen en sta je binnen no-time weer op het board! Daarnaast kun je in veel supboardsets ook een pomp om het supboard op te pompen en een opbergtas om het supboard op te bergen vinden! Bij sommige supboards zit er nog een extra accessoire bij, namelijk een vin. De vin kun je onderaan het supboard monteren voor meer stabiliteit.

Bodyboard

Het bodyboarden lijkt eigenlijk in bijna niets op het suppen. Het bodyboard is namelijk klein en breed en gemaakt om alleen met je bovenlichaam op te liggen. Met het bodyboard kun je liggend de golven trotseren! En als je inmiddels een gevorderde bodyboarder bent, kun je jezelf natuurlijk wat leuke trucs aan gaan leren!

Eigenschappen

Een bodyboard moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet het board natuurlijk blijven drijven en het moet tegen een stootje kunnen! Bodyboards worden dan ook gemaakt van stevig, hydrodynamisch schuim. Daarnaast is het belangrijk dat de bovenkant van het board veel grip biedt, waardoor je niet zomaar van het board afschuift. In tegenstelling tot de bovenkant moet de onderkant natuurlijk glad zijn, waardoor je soepel over het water glijdt! Ook zijn veel bodyboards voorzien van een handig polskoord, waardoor je het bodyboard niet zomaar kwijtraakt als je eraf valt!

Tips

Is het buiten nog niet zo warm, maar wil je wel graag gaan suppen of bodyboarden? Draag dan een wetsuit! Een wetsuit zorgt ervoor dat het lichaam niet onderkoeld raakt.

Om te bepalen welke maat bodyboard je nodig hebt, kun je de lengte vanaf je tenen tot je navel meten. Deze lengte staat namelijk gelijk aan de maat van het bodyboard dat je nodig hebt!

Ondertussen op het blog:
- Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
- Welke sup peddel heb ik nodig?
- Welke wetsuit moet ik kopen?