Bodyboards voor heren

Op zoek naar een actieve hobby op het water en ben je dol op de zee? Dan is bodyboarden echt iets voor jou! Bodyboarden heeft iets weg van surfen, maar is toch nét een beetje anders.

Lees meer...

Toon meer
Sorteer op sort-descending
Waimea-Boogie-Air-Bodyboard
51,95 -20% 64,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Bodyboard

Het bodyboarden lijkt eigenlijk in bijna niets op het suppen. Het bodyboard is namelijk klein en breed en gemaakt om alleen met je bovenlichaam op te liggen. Met het bodyboard kun je liggend de golven trotseren! En als je inmiddels een gevorderde bodyboarder bent, kun je jezelf natuurlijk wat leuke trucs aan gaan leren!

Eigenschappen

Een bodyboard moet aan een aantal voorwaarden voldoen, zo moet het board natuurlijk blijven drijven en het moet tegen een stootje kunnen! Bodyboards worden dan ook gemaakt van stevig, hydrodynamisch schuim. Daarnaast is het belangrijk dat de bovenkant van het board veel grip biedt, waardoor je niet zomaar van het board afschuift. In tegenstelling tot de bovenkant moet de onderkant natuurlijk glad zijn, waardoor je soepel over het water glijdt! Ook zijn veel bodyboards voorzien van een handig polskoord, waardoor je het bodyboard niet zomaar kwijtraakt als je eraf valt!

Tip

Om te bepalen welke maat bodyboard je nodig hebt, kun je de lengte vanaf je tenen tot je navel meten. Deze lengte staat namelijk gelijk aan de maat van het bodyboard dat je nodig hebt!