Bodyboards voor kinderen

Kinderen kunnen slecht stilzitten, tijdens een dagje aan zee is het dan ook vaak een hele uitdaging om de kinderen de hele dag bezig te houden. Kunnen de kinderen al zwemmen en houden ze wel van een beetje actie? Neem dan een bodyboard mee naar het strand! Bodyboarden lijkt op surfen, maar is net een beetje anders. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Waimea-Boogie-Air-Bodyboard
51,95 -20% 64,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Wat is een bodyboard?

Een bodyboard is een korte plank van ongeveer één meter en is gemaakt van hydrodynamisch schuim, waardoor het board blijft drijven. De bodyboards zijn uitgerust met een handige polsband, deze voorkomt dat je je bodyboard kwijtraakt als je er onverhoopt vanaf valt. De bovenkant van het bodyboard is gemaakt om op te liggen met het bovenlichaam, het is dan ook belangrijk dat de bovenzijde van het board comfortabel aanvoelt. De onderkant van het board moet soepel over de golven glijden, de onderzijde moet dus glad zijn.

Wat is bodyboarden?

Bodyboarden is afgeleid van de sport surfen, het grootste verschil is dat je tijdens het surfen op het board staat en tijdens het bodyboarden lig je juist op het board. Voor je de zee op kunt, is het eerst handig om te oefenen hoe je goed op het board ligt. Leg je bodyboard in het zand, plaats je handen om de bovenkant heen en ga met je onderbuik op het onderste gedeelte van het board liggen. Als je comfortabel ligt, kun je gaan oefenen met peddelen. Het vooruitkomen met het bodyboard werkt hetzelfde als met de borstcrawl, je peddelt met je handen langs de zijkant van het board.