Sup- en bodyboards voor kinderen

Op zoek naar een actieve hobby die ook nog eens heel leuk is? Ga dan eens suppen of bodyboarden! Suppen doe je op een lange plank met een peddel en voor het bodyboarden heb je alleen een korte, brede plank nodig. Een ander verschil tussen deze twee sporten is dat bodyboarden vaak op zee wordt gedaan en suppen doe je veelal op rustig water.

Lees meer...

Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Suppen

Suppen is de afkorting van Stand Up Paddling, wat letterlijk “staand peddelen” betekent. Tijdens het suppen sta je op een supboard en heb je in één hand een peddel. Met de peddel kun je jezelf vooruit roeien, waardoor je over het water glijdt.

Welk supboard heb ik nodig?

Er zijn verschillende supboards verkrijgbaar die allemaal hun eigen voordelen hebben en voor bepaalde wateren geschikt zijn. Zo is er bijvoorbeeld het allround supboard, deze is te herkennen aan zijn ovale vorm. Het allround supboard is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor zowel rustige slootjes als de golven op zee of een meer. Het touring supboard is te herkennen aan zijn scherpe neus en de platte achterkant, dit supboard is voornamelijk bedoeld voor tochtjes op rustig water. Voor de gevorderde suppers is er ook nog een race supboard, deze is een stuk smaller dan de andere supboards, heeft een spitse neus en een platte achterkant. Door de smalle vorm van het board, ervaar je weinig weerstand en kun je veel snelheid maken. Het bewaren van je evenwicht is natuurlijk wel een stukje moeilijker op zo’n smal supboard.

Welke accessoires heb ik nodig tijdens het suppen?

Veel supboards worden als een complete set geleverd. Heel handig natuurlijk, want zo heb je meteen alles wat je nodig hebt in huis! Eén van de belangrijkste accessoires is de peddel, deze heb je namelijk nodig om vooruit te komen en te kunnen sturen. Daarnaast is het enkelkoord ook onmisbaar! Mocht je onverwachts toch van het supboard afvallen, kun je met het enkelkoord voorkomen dat het supboard tientallen meters verder eindigt. In de supboardsets vind je tevens vaak een pomp, een opbergzak en soms ook een vin voor extra stabiliteit!

Bodyboarden

Tijdens het bodyboarden lig je op je buik op het bodyboard. Het principe is hetzelfde als surfen op de golven, alleen blijf je bij bodyboarden liggen! Als je het bodyboarden al een beetje onder de knie hebt, kun je ook proberen om jezelf wat trucs aan te leren!

Hoe ziet een bodyboard eruit?

Een bodyboard is een korte, maar brede plank. Vaak is het bodyboard ook voorzien van een enkel- of polsband, waardoor je jezelf vast kunt maken aan het bodyboard en je het board niet snel kwijt kunt raken! Het bodyboard is gemaakt van hydrodynamisch schuim, waardoor het board goed blijft drijven. De bovenkant van het bodyboard moet natuurlijk comfortabel aanvoelen, maar ook voldoende grip bieden om op te blijven liggen! De bovenkant wordt dan ook vaak gemaakt van een zacht en toch stug materiaal. De onderkant van het bodyboard moet daarentegen natuurlijk lekker glad zijn, zo kun je soepel over de golven bodyboarden.

Tips

Veiligheid staat natuurlijk op nummer één! Het is dan ook verstandig om kinderen een zwemvest te laten dragen tijdens het suppen of bodyboarden.

Wil je weten of het bodyboard lang genoeg is voor jou? Zet het board op de grond neer en kijk tot hoever het board komt? Komt ‘ie ongeveer tot je navel? Dan heb je het juiste maat board te pakken!