Bodyboards

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens een dagje op het strand? Bodyboarden is een soort surfen, maar dan net even anders! Bodyboarden doe je namelijk liggend op een kort board, terwijl je surfen staand op een surfplank doet. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Waimea-Boogie-Air-Bodyboard
51,95 -20% 64,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Hoe ziet een bodyboard eruit?

Een bodyboard heeft natuurlijk een boven- en een onderkant, maar deze hebben ook twee verschillende functies! De bovenkant moet comfortabel aanvoelen én voldoende grip bieden, zodat je niet zomaar van het board afglijdt. De onderkant moet glad zijn, waardoor je gemakkelijk over het water glijdt. Als je gaat bodyboarden is het verstandig om de polsband, die aan het bodyboard vastzit, om te doen. Mocht je dan van het board vallen, voorkom je dat het board tientallen meters verderop eindigt. Bodyboards worden gemaakt van hydrodynamisch, hierdoor blijven de boards goed drijven.

Hoe moet je bodyboarden?

Voor je de golven gaat trotseren, is het verstandig om “droog” te oefenen hoe je op het bodyboard moet liggen. Je kunt je handen om de bovenkant van het bodyboard heen klemmen en met je onderbuik moet je op het onderste gedeelte van het board liggen. Als je vooruit wilt peddelen, dan beweeg je je armen langs het board alsof je in borstcrawl aan het zwemmen bent. Heb je de techniek onder de knie? Dan is het tijd om het water in te gaan!