Fietstassen

Fietstassen zijn er voor veel verschillende doelen. Als je naar school gaat, als je naar je werk gaat, als je gaat winkelen, als je boodschappen gaat doen of gewoon een rondje gaat fietsen….een fietstas is een handige accessoire! Lees hier...
Sorteer op sort-descending
CMP-Grand-Rapids-Fietsrugzak-9L--2404120820
34,95 -13% 39,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Bagagedrager fietstassen

Er zijn diverse soorten fietstassen. Er zijn enkele of dubbele fietstassen die aan de bagagedrager van de fiets worden bevestigd. Een dubbele fietstas blijft na bevestiging aan je fiets vast zitten. Een enkele fietstas kun je gemakkelijk van je fiets halen en meenemen. Dit is handig als je bijvoorbeeld meteen je boodschappen in de tas wilt doen. Sommige fietstassen hebben een schuin aflopende voorkant. Het voordeel van deze fietstassen is dat je tijdens het trappen de fietstas niet zo snel raakt.

Een aantal fietstassen zijn speciaal ontwikkeld voor een e-bike. Het middenpaneel van een E-bike fietstas is verstelbaar, zodat de breedte aan te passen is aan de dikte van de accu van de fiets. Eigenschappen waar de fietstassen verder nog in verschillen zijn het al dan niet hebben van speciale sleuven voor de snelbinders en de inhoud. Let er daarnaast op of de tas gemakkelijk af te sluiten is en of er een slot op zit.

Stuurtassen

Als je kleine spulletjes mee wilt nemen die je graag snel en makkelijk bij de hand hebt, dan is een stuurtas ideaal. In een stuurtas kun je kleine, lichte spullen opbergen zoals sleutels, een telefoon en consumpties voor tijdens het fietsen. Het voordeel van een stuurtas is dat je er totaal geen last van hebt. De tas zit niet op je rug en is dusdanig klein dat je op geen enkele manier gehinderd wordt tijdens het fietsen. Doordat deze aan je stuur zit hoef je niet perse af te stappen als je er iets uit wilt halen. Ook hebben een aantal stuurtassen een kaarthoes bovenop de tas.

Zadeltassen

Als je een lange fietstocht of een uitgebreide duurtocht gaat maken, ga dan goed voorbereid op pad. Belangrijk is het om eten en drinken mee te nemen, fietsgereedschap, een reservebandje en bandenlichters. Een zadeltas is daarvoor geschikt. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Ga voor een zo klein mogelijk formaat, maar zorg wel dat alles er in past.

Fietsrugtassen

Er zijn speciale fietsrugtassen die voornamelijk geschikt zijn voor de actieve fietstochten. Een aantal rugtassen zijn voorzien van een waterzak met drinkslang, zodat je tijdens het fietsen makkelijk water kan drinken zonder daar al te veel moeite voor te doen. De meeste rugtassen bevatten ventilerende stroken om transpireren tegen te gaan.

Tips

Een aantal fietstassen bevatten reflecterende onderdelen, zodat je ook in het donker opvalt. Neem een kijkje bij ons assortiment reflectie om nog meer op te vallen in het donker of bij grauw weer.

Ga je tijdens verschillende weersomstandigheden fietsen, ga dan voor een fietstas die gemaakt is van waterafstotend materiaal.

Iedere fietstas op onze website heeft een uitgebreide productbeschrijving. Heb je nog vragen over fietstassen? Stel ze gerust aan onze klantenservice!