Padelrackets

Hoewel padel wel iets wegheeft van squashen en tennissen, heb je er toch een apart racket voor nodig: het padel racket! Het padelracket is verkrijgbaar in drie verschillende vormen, namelijk met een rond blad, een druppelvormig blad en een diamantvormig blad. Maar welk padelracket past bij jou? En waar moet je precies op letten als je een padel racket gaat kopen? Lees meer...

Toon meer
Sorteer op sort-descending
Adidas Drive 3.3 Padelracket
76,95 -14% 89,95 Adviesprijs
Adidas Match Light 3.3 Padelracket
67,95 -20% 84,95 Adviesprijs
Adidas Essnova Carbon Attack 3K Padelracket
119,95 -40% 199,95 Adviesprijs
Adidas Drive 3.3 Vintage Padelracket
80,95 -10% 89,95 Adviesprijs
Puma SolarBLINK CRT Padelracket Senior
71,95 -45% 129,95 Adviesprijs
Adidas RX Series Padelracket
87,95 -32% 129,95 Adviesprijs
AD1CA3
165,95 -45% 299,95 Adviesprijs
RK6CH0-U11
99,95 -23% 129,95 Adviesprijs
Puma Nova SMASH Padelracket Senior
64,95
Head Flash Padelracket Senior
85,95 -28% 119,95 Adviesprijs
Adidas Match 3.3 Padelracket
72,95 -14% 84,95 Adviesprijs
Head EVO Extreme Padelracket
69,95 -22% 89,95 Adviesprijs
Babolat Reveal Padelracket
64,95 -19% 79,95 Adviesprijs
Adidas Essnova Carbon Attack 6K Padelracket
141,95 -38% 229,95 Adviesprijs
Adidas Adipower Team Light 3.3 Padelracket
149,95 -32% 219,95 Adviesprijs
Head Extreme Elite Padelracket
113,95 -48% 219,95 Adviesprijs
Head Graphene360 Alpha LTD Padelracket Senior
Adidas RX Series Padelracket
99,95 -23% 129,95 Adviesprijs
Adidas Match 3.3 Padelracket
72,95 -14% 84,95 Adviesprijs
Adidas RX Series Light Padelracket
100,95 -22% 129,95 Adviesprijs
Head Attitude Padelracket
84,95 -15% 99,95 Adviesprijs
Head Xenon Padelracket Senior
79,95
150113-100
93,95 -28% 129,95 Adviesprijs
Head Graphene 360+ Alpha Tour Padelracket Senior
109,95 -15% 129,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Wat is een padelracket?

Bij padel gebruikt je een kleiner racket dan bij squash en tennis, tevens is het racket ook iets dikker. Het padel racket heeft een stevige buitenkant die meestal bestaat uit grafiet, glasvezel of carbon, dit zorgt ervoor dat het racket stevig is en voldoende weerstand biedt. De binnenkant van het padelracket wordt gemaakt van (schokdempend) rubber dat ervoor zorgt dat je de bal comfortabel en goed kunt raken. Vooral het gebied waar het padel racket de bal raakt is heel belangrijk, dit wordt ook wel de sweet spot genoemd. Bij de verschillende soorten rackets zit deze sweet spot op een andere plaats en ieder merk gebruikt zijn eigen technieken en materialen om het padelracket zo effectief en efficiënt mogelijk te maken. 

Welk padelracket heb ik nodig?

Als je een padelracket gaat kopen is het verstandig om als eerste te bedenken welke vorm het blad van het padelracket moet hebben. Binnen ons assortiment vind je padelrackets van Babolat, Adidas, Head en Dunlop. 

Rond blad
Een padelracket met een rond blad wordt vooral gebruikt door beginnende spelers. Het ronde blad heeft een groter oppervlak en een grotere sweet spot dan het druppelvormige en diamantvormige blad en daardoor kun je met het padelracket met het ronde blad dus meer ballen raakslaan! Bij een padelracket voor beginners zit het meeste gewicht vaak in het laag in het racket, waardoor je voldoende controle kunt houden over het racket en gemakkelijker technieken aan kunt leren.

Druppelvorming blad
Een padelracket met een druppelvormig blad biedt een goede combinatie tussen kracht en controle en is vooral geschikt voor mensen die de techniek van padel al goed onder de knie hebben. Het druppelvormige padelracket wordt dan ook vaak gekozen als opvolger van het padelracket met een rond blad. Bij het druppelvormige padelracket bevindt de sweet spot zich meer richting de bovenkant van het racket en door het aerodynamische ontwerp heeft het racket een vlotte zwaai.

Diamantvorming blad
Ben jij al een gevorderde padelspeler? Dan kun je gerust kiezen voor een padelracket met een diamantvormig blad. De sweet spot van dit racket bevindt zich hoger op het racket en is tevens iets kleiner dan bij de eerdergenoemde rackets, hierdoor kunnen gevorderde spelers de bal flink hard raken met dit racket! Bij een padelracket voor gevorderden ligt het gewicht vaak hoger in het racket, waardoor het met dit racket wel lastiger is om goede controle te houden over de bal. Wel kun je hierdoor meer kracht meegeven aan de bal, mede daardoor wordt het diamantvormige racket alleen gebruikt door de echte padelspecialisten.

Hoe kies je een padelracket?

Naast de vorm van het blad spelen er natuurlijk nog een aantal belangrijke factoren mee om te bepalen welk padelracket je gaat kopen! Het gewicht is één van die belangrijke factoren en iedere gewichtsklasse heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Een licht padelracket kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig en soepel bewegen, maar je kunt er minder hard mee slaan dan met een zwaar padelracket. Een zwaar padelracket zorgt er daarentegen juist weer voor dat je meer weerstand ervaart dan met een licht padelracket. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een zacht of een hard padelracket. Een zacht padelracket heeft als groot voordeel dat je er veel controle mee over de bal kunt houden, maar je moet met een zacht racket wel meer kracht zetten om een harde bal te slaan. Een hard padelracket zorgt er daarentegen juist voor dat je de bal flink wat power mee kunt geven, maar biedt wel minder controle.

Hoe lang gaat een padelracket mee?

Hoewel je met een tennisracket vaak járen vooruit kunt, heeft een padel racket juist een kortere levensduur. Dat een padelracket korter meegaat dan een tennisracket heeft o.a. te maken met hoe vaak je met het padelracket de glazen wanden of stalen hekwerken raakt, hoe intensief je het padelracket gebruikt, onder welke weersomstandigheden je het padelracket gebruikt en natuurlijk hoe je met het padelracket omgaat. Als we ervan uitgaan dat je het padelracket ongeveer 2 tot 3 uur per week gebruikt onder normale omstandigheden, zul je het padelracket waarschijnlijk pas na 1 tot 1,5 jaar moeten vervangen.

Wanneer moet ik mijn padelracket vervangen?

Zodra er een barst in het blad van het padelracket zit, zul je merken dat het padellen een stuk minder lekker zal gaan! De kans is daarnaast ook groot dat de barst of barsten alleen maar groter worden en je dus steeds minder balcontrole zult hebben. Tijdens het padellen kan het natuurlijk gebeuren dat je de glazen wanden of stalen hekwerken langs de kant van het veld flink raakt, daardoor zal er niet zo snel een barst in het blad komen, maar wel in het frame! Zit er een barst in het frame van je padel racket? Ook dan zal de functionaliteit helaas snel achteruit gaan en is het padelracket toch echt aan vervanging toe.

Hoe kan ik mijn padelracket onderhouden?

Een padelracket is gevoelig voor zowel hoge als lage temperaturen en daarnaast heeft ook UV-straling effect op de conditie van het padel racket! Om zo lang mogelijk plezier te hebben van het racket is het aan te raden om het racket na het padellen droog te maken en op te bergen in een speciale rackethoes of -tas. Ga je met de auto naar je padeltraining of -wedstrijd? Denk er dan aan om na afloop je padelracket direct mee te nemen uit de auto en in huis op kamertemperatuur (uit de zon op een droge plek) weg te leggen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal manieren om de levensduur van het padel racket te verlengen: bedek het frame van het padel racket met speciale beschermingstape en vermijd contact met de grond of de glazen wanden/stalen hekwerken van het padelveld.

Tip

De grip van een padelracket is bij ieder racket nagenoeg hetzelfde. Is de grip te klein voor jouw hand? Dan kun je deze eenvoudig wat breder (laten) maken door er griptape over te plakken.

Ondertussen op het blog:
- Wat is het verschil tussen tennis en padel?
- Welke materialen heb je nodig voor padel?
- Waarom padel zo populair is?
- Padel voor beginners: dit zijn dé tips!