Supboards en bodyboards

Supboards en bodyboards staan garant voor heel veel plezier op het water! Bodyboarden heeft veel weg van surfen. Het grootste verschil tussen deze twee sporten is dat je bij bodyboarden op het board blijft liggen en niet gaat staan. Suppen lijkt ook een beetje op surfen, maar het grootste verschil tussen deze twee sporten is dat je suppen vaak op rustig water doet i.p.v. op de hoge golven in zee.

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Supboard

Stand up paddling, oftewel suppen, doe je natuurlijk op een supboard! De supboards lijken qua vorm veel op een surfplank, echter zijn de supboards een stukje groter. Tijdens het suppen beweeg je jezelf staand over het water met behulp van een peddel.

Welke soorten supboards zijn er?

Supboards zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en hebben natuurlijk allemaal hun eigen voor- en nadelen. Een breed supboard heeft bijvoorbeeld veel drijfvermogen en is heel stabiel, maar met een smal supboard ben je juist een stukje wendbaarder.

Ook de vorm van het supboard zegt veel over waar het board voor geschikt is! Ovale supboards worden bijvoorbeeld ook wel allround supboards genoemd, dit komt doordat je deze zowel op rustige wateren als op de golven kunt gebruiken. Supboards met een scherpe punt en een platte achterkant worden ook wel touring supboards genoemd. Deze touring supboards zijn, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, heel geschikt om te gebruiken op rustig water. De vorm van het touring supboard zorgt ervoor dat je soepel door het water glijdt en je goed je evenwicht kunt bewaren. Heb je het suppen al goed onder de knie en ben je toe aan wat meer uitdaging? Dan is een race supboard wellicht iets voor jou! Het race supboard is smal en heeft een scherpe neus, hierdoor kun je heel eenvoudig veel snelheid maken en gemakkelijk sturen.

Ook zijn veel opblaasbare supboards voorzien van één, twee of drie (afneembare) vinnen. De hoeveelheid en grootte van de vinnen bepalen in hoeverre je extra controle hebt over het board. Hoe groter de vin is, hoe meer stabiliteit deze zal bieden. Eenzelfde vergelijking kunnen we ook maken voor het aantal vinnen: hoe meer vinnen het supboard heeft, hoe meer deze geschikt is voor ruig water. De vinnen zijn dus eigenlijk een hulpstuk om beter je balans te kunnen vinden en bewaren.

Welke accessoires gebruik je tijdens het suppen?

Voor het suppen heb je natuurlijk wel wat accessoires nodig! Allereerst moet je de opblaasbare supboards natuurlijk oppompen voordat je ermee het water op kunt gaan. Daarnaast is een peddel onmisbaar, met de peddel kun je vaart maken én sturen! Ook een enkelband is een heel handige accessoire, hiermee voorkom je namelijk dat het supboard tientallen meters verderop belandt als je er onverwachts vanaf valt. En als het weer winter wordt en je je opblaasbare supboard weer op wilt bergen, dan is het natuurlijk wel zo handig als je hiervoor een bijpassende opbergtas hebt!

Bodyboard

Bodyboarden is een vorm van surfen met een brede, maar korte plank. In tegenstelling tot surfen blijf je tijdens het bodyboarden op je buik op de plank liggen. Bodyboarden doe je op de hoge golven in zee, het is daarom ook heel belangrijk dat je goed kunt zwemmen in zee! Om te gaan bodyboarden hoef je echt niet helemaal naar Hawaï af te reizen, de golven aan de Nederlandse kust zijn al sterk genoeg om urenlang plezier te bieden!

Wat is een bodyboard?

Een bodyboard is een kort, maar breed board. De binnenkant van het bodyboard wordt gemaakt van hydrodynamisch schuim, waardoor het board een goed drijfvermogen heeft en niet binnen no-time in tweeën breekt. De onderkant van het board wordt gemaakt van een glad materiaal, dit materiaal zorgt ervoor dat je veel snelheid kunt maken op de golven! De bovenkant van het board moet daarentegen juist niet glad zijn. De onderkant wordt vaak gemaakt van een zacht en stug materiaal, waardoor het zowel comfortabel is als voldoende grip biedt om op te blijven liggen.

Welk bodyboard past bij jou?

Om te bepalen welke maat bodyboard jij nodig hebt, is het belangrijk om je lengte te weten! Check onderstaande tabel om uit te vinden welke maat bij jouw lengte past!Tip

Benieuwd naar welke handige accessoires er worden meegeleverd bij het supboard? Check dan de productomschrijving, hierin staat precies beschreven waar de set uit bestaat!

Ondertussen op het blog:
- Supboard kiezen? Wij geven je de onmisbare tips!
- Welke sup peddel heb ik nodig?
- Welke wetsuit moet ik kopen?