Regenpakken heren

Je kunt naar buiten stappen met een helderblauwe lucht en een uur later loop je ineens in de regen, zeker in Nederland! Maar je hoeft jezelf natuurlijk niet nat te laten regenen. Neem een regenpak mee zodat je in kan grijpen en altijd droog op je bestemming aankomt. Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Eigenschappen van een regenpak

Een regenpak bestaat uit een regenbroek en een regenjas, waardoor deze het hele lichaam droog kan houden tijdens een regenbui. De belangrijkste voorwaarde waar een regenpak aan moet voldoen is dus dat ‘ie waterdicht is.

Een regenpak valt ruim om het lichaam, juist daarom kun je ‘m zo makkelijk aan- en uittrekken en ook nog eens over je normale kleding dragen. Daarnaast kun je een regenpak zeer klein opvouwen en kun je ‘m gemakkelijk meenemen in je rugzak.

In welke mate een regenpak waterdicht is, wordt uitgedrukt in een waterkolom. Maar wat houden deze verschillende waardes precies in? Dat kun je lezen in het overzicht hieronder.

Vanaf 0 mm: De regenkleding is waterafstotend, maar niet waterdicht.
Vanaf 1.000 mm: De regenkleding houdt water tegen, maar is niet bestand tegen druk. Als je bijvoorbeeld gaat zitten op een natte stoel, zal de regenkleding uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 2.000 mm: De regenkleding blijft ook bij langere regenbuien waterdicht, maar zal nog wel lekken bij druk.
Vanaf 5.000 mm: De regenkleding is bestand tegen lang en intensief weer, ook bij hoge druk blijft de kleding waterdicht. Bij zeer langdurige hoge druk kan het product uiteindelijk gaan lekken.
Vanaf 15.000 mm: De regenkleding is bestand tegen zware regenbuien en zelfs onder water houdt de kleding je droog.

Materiaal

Regenpakken worden vrijwel altijd gemaakt van polyester. Dit materiaal is licht van gewicht, ademend en waterafstotend. De meeste regenpakken hebben getapete naden, waardoor er geen water naar binnen kan lekken. De bovenzijde van de regenbroek is voorzien van een elastische band en de onderzijde heeft vaak een rits- of klittenbandsluiting. De meeste regenjassen zijn voorzien van een extra overslag bij de ritssluiting zodat de jas ook daar niet kan lekken.

Tip

Zorg dat je je regenpak eerst op een natuurlijke manier laat drogen voordat je deze opbergt. Zo blijven de waterdichte eigenschappen behouden en voorkom je dat de jas gaat schimmelen als deze voor langere tijd niet wordt gebruikt.