Bodyboards

Bodyboards staan garant voor heel veel plezier op het water! Bodyboarden heeft veel weg van surfen. Het grootste verschil tussen deze twee sporten is dat je bij bodyboarden op het board blijft liggen en niet gaat staan.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Waimea-Boogie-Air-Bodyboard
51,95 -20% 64,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Bodyboard

Bodyboarden is een vorm van surfen met een brede, maar korte plank. In tegenstelling tot surfen blijf je tijdens het bodyboarden op je buik op de plank liggen. Bodyboarden doe je op de hoge golven in zee, het is daarom ook heel belangrijk dat je goed kunt zwemmen in zee! Om te gaan bodyboarden hoef je echt niet helemaal naar Hawaï af te reizen, de golven aan de Nederlandse kust zijn al sterk genoeg om urenlang plezier te bieden!

Wat is een bodyboard?

Een bodyboard is een kort, maar breed board. De binnenkant van het bodyboard wordt gemaakt van hydrodynamisch schuim, waardoor het board een goed drijfvermogen heeft en niet binnen no-time in tweeën breekt. De onderkant van het board wordt gemaakt van een glad materiaal, dit materiaal zorgt ervoor dat je veel snelheid kunt maken op de golven! De bovenkant van het board moet daarentegen juist niet glad zijn. De onderkant wordt vaak gemaakt van een zacht en stug materiaal, waardoor het zowel comfortabel is als voldoende grip biedt om op te blijven liggen.