Opblaasbare boten en kayaks

In de zomer is het heerlijk om met een boot of kayak het water op te gaan en te genieten van de natuur! Opblaasbare boten en kayaks kun je zeer klein opbergen in de winter, maar zodra de zon begint te schijnen kun je ze ook heel gemakkelijk weer gereedmaken voor een vaartochtje!

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Voordelen

Opblaasbare boten en kayaks bieden veel voordelen, je kunt ze bijvoorbeeld heel compact opbergen, ze zijn licht van gewicht en je kunt ze heel eenvoudig meenemen! Je kunt ze dus ook heel gemakkelijk vervoeren naar je vakantieadres of naar een mooi slootje bij jou in de buurt. Ook zijn ze heel gemakkelijk op te blazen, waardoor ze binnen no-time klaar zijn om het water op te gaan. Daarnaast hebben de opblaasbare boten en kayaks heel weinig onderhoud nodig. Maar welke boot past beter bij jou: de kano of de kajak? En wat is eigenlijk het verschil tussen een kano en een kajak? Een kajak is wel altijd een kano, maar een kano is niet altijd een kajak... Snap jij het nog? Wij leggen het je graag uit in onze blog 'Kano of kajak'.

Eigenschappen

De meeste opblaasbare boten en kayaks zijn gemaakt van PVC. PVC is een stevig materiaal en heel goed bestand tegen vocht. Veel boten en kayaks worden geleverd met peddels en bij sommige kayaks zit er ook een pomp en een handige opbergtas bij, zo ben je direct compleet!

Reddingsvest

Het is verstandig om kinderen een reddingsvest te laten dragen als ze mee het water op gaan, een reddingsvest kan namelijk het leven van kinderen redden als ze onverhoopt en onverwacht in het water belanden! De woorden reddingsvest en zwemvest worden nogal eens door elkaar gebruikt, maar wat is nu eigenlijk het verschil? In onze blog 'Reddingsvest of zwemvest' leggen wij je het verschil graag uit!

Tips

Heb je geen zin om jezelf in het zweet te werken om de boot of kayak op te blazen? Schaf dan een elektrische pomp aan, dan ben je nóg sneller klaar om het water op te gaan!

Bedenk van tevoren goed met hoeveel personen je in de boot of kayak wilt zitten, er zijn namelijk zowel eenpersoons-, tweepersoons- , driepersoons-, als vierpersoonsboten en kayaks verkrijgbaar!