Bodyboards voor kinderen

Op zoek naar een actieve hobby die ook nog eens heel leuk is? Ga dan eens bodyboarden! Voor het bodyboarden heb je een korte, brede plank nodig. Bodyboarden wordt vaak gedaan in de branding of in speciale indoor surfpools.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Waimea-Boogie-Air-Bodyboard
51,95 -20% 64,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Bodyboarden

Tijdens het bodyboarden lig je op je buik op het bodyboard. Het principe is hetzelfde als surfen op de golven, alleen blijf je bij bodyboarden liggen! Als je het bodyboarden al een beetje onder de knie hebt, kun je ook proberen om jezelf wat trucs aan te leren!

Hoe ziet een bodyboard eruit?

Een bodyboard voor kinderen is een korte, maar brede plank. Vaak is het bodyboard ook voorzien van een enkel- of polsband, waardoor je jezelf vast kunt maken aan het bodyboard en je het board niet snel kwijt kunt raken! Het bodyboard is gemaakt van hydrodynamisch schuim, waardoor het board goed blijft drijven. De bovenkant van het bodyboard moet natuurlijk comfortabel aanvoelen, maar ook voldoende grip bieden om op te blijven liggen! De bovenkant wordt dan ook vaak gemaakt van een zacht en toch stug materiaal. De onderkant van het bodyboard moet daarentegen natuurlijk lekker glad zijn, zo kun je soepel over de golven bodyboarden.

Tip

Wil je weten of het bodyboard lang genoeg is voor jou? Zet het board op de grond neer en kijk tot hoever het board komt? Komt ‘ie ongeveer tot je navel? Dan heb je het juiste maat board te pakken!