Opblaasbare boten en kayaks voor kinderen

Als het zonnetje schijnt en de temperatuur de 20° C gepasseerd heeft, zijn kinderen graag in, op of rond het water te vinden! Het is dan ook ideaal om een opblaasbare boot of kayak in de schuur of op zolder te hebben liggen.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Compact

Een opblaasbare boot of kayak heeft vele voordelen ten opzichte van een “harde” boot of kayak! Het grootste voordeel ligt natuurlijk heel erg voor de hand, dat is dat de opblaasbare bootjes een stuk minder ruimte innemen dan een harde boot. Zodra je alle lucht uit de boot of kayak hebt laten lopen, kun je ‘m heel compact opvouwen en dus ook heel gemakkelijk opbergen! Daarnaast kun je zo’n klein pakket natuurlijk heel eenvoudig vervoeren, je kunt ‘m dus ook meenemen op vakantie of tijdens een weekendje weg.

Oppompen

Het kleine nadeel van zo’n opblaasbare boot of kayak is dat je ‘m wel eerst even op moet pompen voordat je ermee het water op kunt gaan. Veel kayaks worden geleverd met een hand- of voetpomp, maar je kunt er ook voor kiezen om daarnaast nog een elektrische pomp aan te schaffen. De meeste boten en kayaks heb je handmatig in ongeveer 8 tot 10 minuten opgepompt, maar met een elektrische pomp gaat dit natuurlijk nog een stukje sneller!

Tips

Veiligheid staat natuurlijk voorop! Het is dan ook heel verstandig om te allen tijde een zwemvest te dragen als je je in, op of rond het water begeeft!

Willen de kinderen met z'n vieren in het bootje? Dat kan! Er zijn zowel eenpersoons-, tweepersoons-, driepersoons-, als vierpersoonsboten verkrijgbaar.