Bodyboards voor dames

Hoewel suppen en bodyboarden twee verschillende sporten zijn, hebben ze allebei wel wat aspecten van het surfen overgenomen. Zowel suppen als bodyboarden doe je namelijk op een board dat afgeleid is van het oorspronkelijke surfboard. Ga jij de golven trotseren op een bodyboard?

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Waimea-Boogie-Air-Bodyboard
51,95 -20% 64,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Bodyboard

Bodyboarden gaat er iets sneller aan toe dan suppen! Tijdens het bodyboarden lig je namelijk op je buik op een bodyboard en surf je, net als surfers, op de golven! En als je denkt dat je naar verre oorden moet om te bodyboarden heb je het mis, je kunt zelfs aan de Nederlandse kust al heel leuk bodyboarden!

Eigenschappen

Het bodyboard is een brede, maar korte plank. Als je het board op de grond neerzet, moet de bovenkant ongeveer tot je navel komen. Dan heb je de goede lengte te pakken! Het bodyboard is gemaakt van hydrodynamisch schuim, hierdoor heeft het een goed drijfvermogen en is het ook nog eens zeer sterk! De bovenzijde van het bodyboard is de kant waar je op ligt, deze kant moet dus voldoende grip bieden om er niet vanaf te glijden! De onderzijde van het board moet daarentegen juist glad en soepel zijn, deze kant glijdt namelijk door het water heen. Om je bodyboard niet kwijt te raken, zit er vaak ook een koort aan het board vast. Deze kun je om je pols bevestigen, waardoor je het board niet kwijt zult raken als het onverhoopt wegschiet.