Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Castelli

Bij de wielrenfanaten onder ons is het merk Castelli vast al wel bekend. Dit Italiaanse merk maakt al jarenlang prachtige collecties voor dames en heren en voor ieder niveau! In 1876 begon het Castelli avontuur toen Vittore Gianni in een naaiatelier zich ging specialiseren in het maken van fietskleding van hoge kwaliteit. Om de fietskleding onder de aandacht te brengen ging Vittore een samenwerking aan met een wereldberoemde wielrenner. De naam Castelli is afgeleid van de onmisbare werknemer Armando Castelli die in 1935 voor Vittore kwam werken. Armando Castelli zorgde ervoor dat de hoge kwaliteit nog hoger werd en het merk echt een succes werd.

De Castelli collectie

Castelli is een innovatief en kwalitatief merk waar ze nooit stilzitten en continu betere fietskleding willen produceren. De Castelli collectie bestaat uit stijlvolle Italiaanse designs, hoogwaardige kwaliteit en een comfort waar je u tegen zegt! Castelli test de artikelen altijd op snelheid zodat je het maximale uit jouw fietstocht kunt halen. Op Plutosport.nl vind je een ruime Castelli collectie variërend van Castelli shirts, Castelli fietsbroeken, Castelli bibshorts en Castelli handschoenen.

Castelli fietsshirts

De Castelli shirts zijn verkrijgbaar met lange en korte mouwen, mét en zonder rits. Het voordeel van een rits op fietsshirt is dat je deze open kunt ritsen bij warm weer. De Castelli Endurance jerseys zijn ook het proberen waard. Het fietsshirt bestaat uit drie verschillende materialen waarbij comfort en prestatie de uitgangspunten zijn.

Castelli fietsbroeken

Bij de Castelli fietsbroeken heb je de keuze uit een bibshort, fietsshort en lange fietsbroek. Het fijne van een bibshort is dat de broek goed blijft zitten omdat je er bretels bij draagt. Alle Castelli fietsbroeken zijn voorzien van een Progetto x2 of Kiss Air 2 zeem. Als je van plan bent om een lange tocht te maken, kun je het beste kiezen voor de Progetto zeem omdat deze zeem nét iets comfortabeler blijft zitten. De Kiss Air 2 is daarentegen erg flexibel, waardoor de zeem goed meebeweegt tijdens het fietsen.

Castelli fietshandschoenen

Fietshandschoenen zijn belangrijk en mogen zeker niet vergeten worden. De Castelli handschoenen geven je grip, dempen de trillingen van het wegdek en beschermen je handen mocht je vallen. In de winter hebben ze een extra functie en houden ze je handen ook nog eens warm. Maak je fietsoutfit compleet met de Castelli handschoenen!

Hoe valt Castelli fietskleding?

Omdat Castelli een Italiaans merk is, is de pasvorm hier ook naar. De Castelli fietskleding valt namelijk wat strakker en aangesloten dan dat je misschien gewend bent van andere fietskledingmerken. Bij fietskleding is het altijd wel van belang dat het niet te los zit, check daarom altijd goed van tevoren de maattabel!

Ondertussen op het blog:
- Waarom Castelli fietskleding zo goed is?
- Met Castelli de zomer door!