Trainingspakken voor dames

Om de kans op blessures te verkleinen is het belangrijk dat je spieren warm zijn en blijven. Niet alleen tijdens het voetballen, ook ervoor en erna moet je lichaam op temperatuur gehouden worden. Een warming-up en cooling-down dragen hieraan bij, maar ook het dragen van de juiste kleding is niet onbelangrijk. Een trainingspak biedt bescherming.

Lees meer...
Toon meer
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

Waarom een trainingspak voor dames?

Een trainingspak voor dames bestaat uit een trainingsjas en een trainingsbroek. Een trainingspak kan je aantrekken als je naar je voetbaltraining- of wedstrijd gaat. Deze houdt je lichaam warm en zorgt ervoor dat je spieren op temperatuur komen. We raden aan het pak aan te houden tijdens de warming-up. Is de temperatuur buiten goed, dan kan je na de warming-up het trainingspak uittrekken. Trek het pak met de cooling-down weer aan, zodat je spieren niet te snel afkoelen. Het te snel afkoelen van spieren kan zorgen voor ernstige spierpijn. Is het buiten fris, dan kan je het trainingspak ook tijdens trainingen aan houden. Koude spieren zijn blessuregevoelig. Zorg er daarom voor dat je spieren warm zijn en blijven.

Polyester en woven trainingspakken

Trainingspakken voor dames om in te voetballen moeten van ademend materiaal gemaakt zijn. Het is belangrijk dat het pak transpiratievocht kan afvoeren, zodat je lichaam droog en comfortabel blijft aanvoelen. De trainingspakken zijn ingedeeld in ‘polyester’ en ‘woven’. In principe zijn al deze pakken gemaakt van polyester, maar is de structuur verschillend. De standaard trainingspakken zijn de polyester trainingspakken. Deze kun je herkennen aan het feit dat er een soort glans overheen zit. Een woven trainingspak is ook van polyester gemaakt. Deze pakken zijn geweven en daardoor ook dunner dan de standaard polyester pakken. Bij de woven pakken zijn de garen dicht op elkaar geweven, wat voor een soepele, gladde stof zorgt.

De meeste trainingspakken voor vrouwen hebben een trainingsbroek die korte ritsen aan de onderkant van de broekspijpen heeft. Door deze ritsen kan je de broek makkelijk aan- en uittrekken, zonder je schoenen uit te hoeven doen. Daarnaast bevatten de trainingspakken vaak zakken, die je wel of niet kan afsluiten.

Tip

Om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van je trainingspak is het belangrijk deze te wassen volgens de wasvoorschriften. Deze voorschriften zijn te vinden op het label aan de binnenkant van het trainingspak. Gebruik geen wasverzachter en stop het pak niet in de droger, maar laat het pak drogen op een droogrek. Zo voorkom je dat technische weefsels verloren gaan.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.