Drassig veld voetbalschoenen voor heren

Voetbalschoenen met schroefnoppen bieden veel grip, vooral op natte velden. Er wordt door veel mensen gedacht dat voetbalschoenen met schroefnoppen verboden zijn. Dat is echter niet het geval. Wel is het zo dat voetbalschoenen met schroefnoppen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

Toon meer
Sorteer op sort-descending
Adidas-Kaiser-5-Cup
99,95
Sorteer op sort-descending

Wanneer schroefnoppen?

Voetbalschoenen met schroefnoppen zijn niet verboden. De noppen moeten echter wel goed onderhouden worden en ze mogen geen scherpe randjes hebben.

De voetbalschoenen met schroefnoppen hebben sterke, lange noppen die veel grip bieden. Op natte, gladde velden zijn deze schoenen daarom zeer geschikt. De noppen kunnen ook vervangen worden voor kortere noppen. Deze kortere noppen zijn geschikt voor het voetballen op droge voetbalvelden. Voetbalschoenen met schroefnoppen zijn dus op meerdere ondergronden te gebruiken. In de productomschrijving staat aangegeven op welke typen velden de schoenen gedragen kunnen worden. Doordat de noppen makkelijk te vervangen zijn, gaan de schoenen ook langer mee.

De minpuntjes

Voetbalschoenen met schroefnoppen hebben minder noppen en de noppen zijn langer, wat zorgt voor minder stabiliteit. Ook vragen deze schoenen veel onderhoud. Spelers die niet of nauwelijks naar hun schoenen omkijken na de training of wedstrijd kunnen beter kiezen voor schoenen met vaste noppen.

Het onderhoud

Voetbalschoenen met schroefnoppen vragen om veel onderhoud. Zowel de onderkant als de bovenkant van de schoenen moeten goed schoon gehouden worden. Het is belangrijk om de schroefnoppen regelmatig los te draaien. Vet vervolgens de schroefnaad in met een zuurvrije vaseline. Daarna draai je de schroefnoppen weer vast. Onthoud daarbij dat vast vast is, té vast is niet goed.

Tip

Je kan per merk een andere maat nodig hebben. Check daarom in de bijbehorende maattabel welke maat je nodig hebt.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.