Kinderfietsen

Ben je op zoek naar een fiets voor je kind waarop hij of zij kan leren fietsen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de veiligheid? Leren fietsen verbetert de motoriek en het evenwicht van je kind en deze fietsen zijn perfect om te helpen deze factoren te verbeteren. Lees hier...
Sorteer op sort-descending
Globber-Go-Bike-Elite-Air-Loopfiets-Junior-2403151044
88,95 -11% 99,95 Adviesprijs
Globber-Go-Bike-Elite-Loopfiets-Junior-2403151044
69,95 -13% 79,95 Adviesprijs
Globber-Learning-Bike-Loopfiets-Junior-2403151045
56,95 -19% 69,95 Adviesprijs
Globber-Trike-Explorer-4-in-1-Kinderfiets-2208011344
125,95 -21% 159,95 Adviesprijs
Sorteer op sort-descending

Leren fietsen

Nederland staat bekend als fietsland en het is dan ook belangrijk dat een kind goed leert fietsen. Zodra je kind de fiets helemaal onder controle heeft is het tijd om (onder begeleiding uiteraard) de weg op te gaan. Het ene kind pakt het sneller op dan de ander, vaak is het geheim hierbij dat de kinderen die het snel leren van jongs af aan op een loopfiets hebben gereden. Op een loopfiets wordt al een begin gemaakt met het evenwicht houden.

Na de loopfiets

Wanneer een kind klaar is om over te gaan op een echte fiets, kies dan eerst voor een fiets met zijwieltjes. Fietsen met zijwieltjes kan worden afgebouwd door de zijwielen steeds iets hoger af te stellen, totdat er geen gebruik meer van wordt gemaakt. Om ongelukken te voorkomen is het wel van belang dat het kind met beide voeten bij de grond kan.

De goede kinderfiets

Kinderen zijn nu eenmaal minder voorzichtig met hun spullen, daarom is het belangrijk dat een kinderfiets stevig en robuust is. Wanneer de fiets er leuk uitziet zullen kinderen het leuker vinden om te gaan fietsen. Daarom zijn de fietsen verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende prints. Sommige fietsen zijn voorzien van een metalen stang. Zo kun je je kind duwen en vasthouden terwijl hij of zij fietst.

De goede maat fiets

In plaats van een fiets te kopen op de groei, is het beter om voor een fiets te kiezen die mee kan groeien met het kind. Dit zijn fietsen die een verstelbaar zadel en stuur hebben. Het is niet verstandig om een fiets op de groei te kopen, beter is het om een fiets aan te schaffen die ‘mee kan groeien’ met een kind. Dit zijn fietsen met in hoogte verstelbare zadel en stuur. Zo kan een kind langer van een fiets genieten.

De fiets staat goed afgesteld als de armen licht gebogen zijn wanneer het kind het stuur vasthoudt. Het been dat op de onderste trapper staat moet ook licht gebogen zijn. Als het kind probleemloos kan fietsen hoeft deze niet meer met beide voeten plat op de grond te kunnen staan. Zorg wel dat de grond geraakt wordt als het kind op het zadel zit en de tenen gaat staan. Zo kan deze zichzelf nog wel opvangen mocht het evenwicht worden verloren.

Tip

Om zeker te weten dat er zich geen gevaarlijke situaties voordoen is het verstandig om een fietshelm op te zetten. Een fietshelm beschermt het hoofd bij een eventuele val of botsing.

Toch nog vragen over de kinderfietsen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.