Skischoenen voor kinderen

Skischoenen worden ’s ochtends aangetrokken en deze gaan pas weer uit als jullie terug komen in het hotel, huisje of appartement. Belangrijk dus dat deze, voor zover dat kan bij skischoenen, lekker zitten.

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De juiste maat skischoen

Aangezien skischoenen de hele dag gedragen gaan worden is het belangrijk dat de skischoenen van jouw kind de juiste maat hebben. Om te kunnen controleren of de skischoenen goed zitten, moet je kind rechtop gaan staan, zodat de voeten tegen de achterkant van de skischoenen komen. Raakt hij/zij nu licht de voorkant aan met de tenen? En als hij/zij in de skihouding gaat staan, komen de tenen dan weer los van de voorkant? Als beide vragen met ‘ja’ beantwoord kunnen worden, dan hebben de skischoenen de juiste maat. Waar je wel op moet letten is dat de hielen niet loskomen van de zool als hij/zij in de skihouding gaat staan. Is dat wel het geval, dan zijn de skischoenen te klein.

Kinderen zijn nog volop in de groei en ook hun voeten groeien hard mee. Skischoenen voor kinderen lijkt dan ook zonde, als je bedenkt dat jouw kroost een jaar later zeker een of twee schoenmaten groter heeft. Dit is dan ook precies de reden waarom er verstelbare skischoenen zijn die met jouw kinderen mee kunnen groeien!

Skisokken

Skischoenen kunnen nog zo lekker zitten tijdens het passen, als er geen goede skisokken in worden gedragen tijdens het skiën blijft hier niets van over. Skisokken hebben extra versteviging op plekken die drukpunten kunnen vormen in de skischoenen. Daarnaast dragen speciale skisokken bij aan het op temperatuur houden van de voeten. Zorg wel dat de skischoenen de juiste maat hebben! Te grote skisokken gaan schuiven en hierdoor kunnen blaren ontstaan. Te kleine skisokken gaan knellen en hierdoor krijgt jouw kind juíst koude voeten.

Tips

Knip de teennagels van jouw kind voordat jullie op wintersport gaan. Lange teennagels kunnen het doen lijken alsof skischoenen te klein zijn en dit kan nare pijntjes veroorzaken.

Trek jouw kind skisokken aan bij het passen van de skischoen. Deze worden ten slotte ook op wintersport gedragen als de schoenen echt in gebruik worden genomen!

Maak de skischoenen niet te strak vast, dan kunnen de schoenen gaan knellen en dat zorgt juíst voor koude voeten.