Hardloop zonnebril

Vind jij het ook vervelend om tijdens het lopen de hele tijd met je ogen te moeten knijpen of wanneer er kleine vliegjes in je ogen vliegen? Dit kan worden voorkomen door een hardloopbril te dragen. Waar moet je op letten bij het kiezen van een hardloopbril? Lees meer...
Sorteer op sort-descending
Sorteer op sort-descending

De voordelen van het dragen van een hardloop zonnebril

Tijdens het hardlopen wil je niet bezig zijn met je zicht, een hardloop zonnebril zorgt ervoor dat je op een comfortabele manier jouw rondje kunt rennen. Als het een zonnige dag is, is het belangrijk om je ogen te beschermen tegen de UV-stralen. Een hardloop zonnebril heeft vaak gepolariseerde lenzen, hierdoor worden de reflecties en schitteringen weggehaald waardoor je minder met je ogen hoeft te knijpen en meer ontspannen hardloopt. Ook helpt een hardloop zonnebril om insecten uit je ogen te houden! Niets zo vervelend als bezig zijn om geen vliegen in je ogen te krijgen.

Wat voor hardloopbrillen zijn er?

Er zijn veel verschillen in de hardloop zonnebrillen. Niet alleen in de prijs, maar ook in het gewicht, de pasvorm en de kleur van de lenzen. Welke lenzen je wanneer nodig hebt leggen wij je hieronder uit.

Fotochromisch versus gewone lenzen

Hardloop zonnebrillen op Plutosport.nl zijn verkrijgbaar in twee varianten, met fotochromische lenzen of gewone lenzen. Het grote voordeel bij fotochromische lenzen is dat ze voor ieder weertype geschikt zijn. De lenzen kleuren namelijk mee met het licht, bijvoorbeeld bij zonnig weer kleuren de lenzen donkerder zodat je goed zicht blijft houden. De gewone lenzen hebben dit niet en daardoor worden er vaak bij hardloop zonnebrillen meerdere lenzen geleverd. Het verschil is dat je de lenzen moet verwisselen aan de hand van de weersvoorspellingen. Over het algemeen zijn de brillen met fotochromische lenzen prijziger dan brillen met gewone lenzen.

Daarnaast hebben de verschillende kleuren lenzen ook verschillende functies. Zo zie je bij zwarte of grijze lenzen een natuurlijk beeld, maar met minder intense kleuren. Brillen met deze kleur lenzen zijn geschikt om te dragen bij fel zonlicht. Een bruine lens zorgt ervoor dat de kleur blauw gefilterd wordt, deze is zeer geschikt om te gebruiken bij het lopen in de sneeuw of langs de waterkant. De geel/oranje lens laat veel licht door, deze is niet geschikt voor fel zonlicht. De lens zorgt ervoor dat er een goede dieptewaarneming is, waardoor deze geschikt is te gebruiken tijdens het hardlopen als het bewolkt, mistig of nevelig is. De transparante lens laat al het licht door en beschermt alleen maar tegen de UV-straling, vliegjes, wind en regen. Sommige lenzen zijn polariserend, dat betekent dat deze de schitteringen van de zon op de weg of van het water verminderen.

Glas versus plastic lenzen

Het is belangrijk dat de bril niet hindert tijdens het hardlopen. Daarom moet de bril van licht materiaal zijn en niet van de neus afglijden. Neem geen lenzen die gemaakt zijn van glas. Deze zijn niet alleen zwaarder, waardoor de bril kan afzakken, maar kunnen ook gevaarlijk zijn. Bij een val kan het glas breken en in de ogen komen. Een plastic lens is veel sterker en wanneer deze toch breekt is het plastic minder schadelijk voor de ogen dan het glas. Ook is het handig dat de lens stevig is, deze kan anders in de sporttas gemakkelijk breken als hier niet voorzichtig mee wordt omgegaan.

Wat is de beste hardloop zonnebril?

De hardloop zonnebrillen op Plutosport.nl zijn unisex en zijn daardoor perfect voor mannen en vrouwen. De beste hardloop zonnebril is licht van gewicht, beschermt tegen de UV-stralen, heeft verstelbare uiteinden bij de pootjes en zachte neuspads waardoor de bril goed blijft zitten en niet te strak op je neus zit.

Toch nog vragen over de hardloop zonnebrillen? Stel ze gerust aan onze klantenservice.

Ondertussen op het blog:
- Hoe bereid je je voor op een marathon?
- Saucony versus Brooks
- Trainen voor een obstacle run