Skischoenen

Het zijn waarschijnlijk niet de schoenen die je het liefste draagt, maar toch zijn ze een essentieel onderdeel van de ski outfit! Zonder skischoenen kun je namelijk ook niet skiën.

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Skischoenen voor kinderen

Skischoenen zijn zwaar en ze lopen niet echt lekker. Gelukkig is dat ook niet waar de schoenen voor worden aangeschaft! De schoenen klikken namelijk aan je ski’s en vanaf dat moment hoef je er ook niet meer mee te stappen. De skischoenen voor kinderen moeten dan ook vooral lekker zitten als je stilstaat en op een bepaalde manier druk uitoefent. Als je niet de juiste skischoenen hebt kan dit leiden tot zeer pijnlijke voeten en het kan zelfs invloed hebben op je prestaties tijdens het skiën.

Wanneer zitten skischoenen goed?

Om de juiste maat te kiezen moet je eerst rechtop gaan staan in de skischoenen, raak je nu licht de voorkant van de schoen aan met je tenen? Dat is ook de bedoeling! Je kunt nu in de “skihouding” gaan staan, als het goed is raak je nu niet meer de voorkant aan. Let op dat je hielen niet loskomen van de zool, dat zou er namelijk op duiden dat de skischoen te groot is. Doe tijdens het passen van je skischoenen ook je skisokken aan, deze heb je op wintersport immers ook aan.

Kinderen zijn altijd in de groei en uiteraard wil je niet elk jaar nieuwe skischoenen moeten kopen. Om dit te voorkomen zijn de skischoenen voor kids die bij ons te vinden zijn allemaal verstelbaar. Zo groeien de schoenen als het ware met jouw kind mee!

Tip

Knip altijd je teennagels voordat je gaat skiën!