Rugtassen voor wintersport

Zeker op dagen dat de weersvoorspellingen wat wisselvallig zijn, of dat de temperaturen van de ochtend sterk verschillen met die van de middag is het fijn om een rugtas bij je te hebben als je de piste op gaat. Tijdens het skiën of snowboarden draag je de tas op je rug, waardoor je hier weinig tot geen last van hebt. De rugtas moet stevig zijn en goed op je rug blijven zitten tijdens het skiën of snowboarden.

Lees meer...
Toon meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De beste wintersport rugtas

De rugtas moet licht van gewicht zijn zodat je je vrij kunt bewegen terwijl je deze draagt. De tas moet goed aansluiten op de rug, waarbij het gewicht goed wordt verdeeld en je zo min mogelijk hinder ondervindt. Een kleine rugtas is vaak al voldoende om eten, drinken, kleding en accessoires mee te nemen de piste op.
 
Wil je de ski- of snowboardrugtas toch iets zwaarder laden? Kies dan voor een rugtas met borst- en/of heupband, deze zorgt ervoor dat de tas goed op z’n plek blijft zitten en dat het gewicht goed verdeeld wordt over je lichaam.
 
Ook na het skiën kan de rugtas nog veel gemak bieden. Sommige rugtassen hebben namelijk extra banden waar je je ski’s of snowboard aan kunt bevestigen. Erg handig als je bijvoorbeeld nog een stukje moet lopen naar je appartement of hotel!

Wat gaat er mee in de wintersport rugtas?

Een groot voordeel van het dragen van een rugtas tijdens het wintersporten is dat je extra accessoires en kleding mee kan nemen, zodat je overal op voorbereid bent. Maar wat neem je nu eigenlijk allemaal mee als je een dag de piste op gaat?
 
 Je skipas doe je in het zakje op je mouw, zodat je deze gemakkelijk kunt scannen bij de liften. Verder kun je vrijwel alles in je rugtas doen. Als je met een rugtas gaat skiën/snowboarden neem je het zekere voor het onzekere. De rugtas biedt namelijk genoeg ruimte voor een flesje water en wat te eten, waardoor je gemakkelijk in de lift wat kunt eten en drinken.
 
Breekt de zon ineens door? Of wordt het ineens een stuk kouder? Ook op deze situaties kun je je nu gemakkelijk voorbereiden! In de tas kun je een extra vizier, een zonnebril, zonnebrand, maar ook een extra setje handschoenen en een extra kledinglaag meenemen. Als het aan het begin van de dag een stuk kouder blijkt dan later op de dag, kun je eventueel een laag uittrekken en deze opbergen in de tas.
 
Ga je wel eens off-piste? Dan is het heel verstandig om ook wat gereedschap en een EHBO-setje mee te nemen in je rugtas!

Tip

Kijk bij het uitstappen uit de lift goed of de rugtas nergens achter blijft haken.